donderdag 30 september 2010

Lourdeshoek en Doel

Vier jaar geleden maakte ik een fotosafari naar de Lourdeshoek in Gent. De buurt moest tegen de vlakte, want er was ruimte nodig voor de haven. Alle huizen waren ontruimd. De urban decay die met zo'n ontruiming gepaard gaat, levert soms interessante foto's op. Verval kan erg fotogeniek zijn.Vorig jaar ging het dan richting Doel, een spookdorp in de Antwerpse haven.Er zijn gelijkenissen tussen Doel en de Lourdeshoek.

Vandaag lees ik dat het gebied van de Lourdeshoek in zijn huidige vorm niet aantrekkelijk is voor havenbedrijven. Had de Lourdeshoek dan wel ontruimd hoeven te worden?

En hoe zit dat met Doel? Moet dat zo nodig verdwijnen? De organisatie Doel2020 durft dat openlijk te betwijfelen. Is het geplande dok wel zo nuttig? Het is allang niet meer zo zeker.

Mijn vertrouwen in de overheid is op een redelijk peil, maar het krijgt een deuk als ik zie hoe makkelijk en r├╝cksichtslos er soms met lappen grond wordt geschoven. Als het erop aankomt, blijkt een gemeenschap van mensen vaak niet meer te zijn dan een verzameling punten op een stafkaart.

2 opmerkingen:

Sven zei

Zowel wat Doel betreft als de Lourdeshoek, vind ik dit gewoonweg schandalig...
(zie ook mijn eerdere blogpost : http://deongeletterdewanhoop.blogspot.com/2008/03/doel-leeft.html)

Sven zei

en ook http://deongeletterdewanhoop.blogspot.com/2007/09/doel.html trouwens