woensdag 5 januari 2011

Alles komt goed!Ik kijk naar het jaaroverzicht van 2010 op Eén, dat toepasselijk onder de vlag "Een jaar in zak en as" vaart. Op de komische acts van Michel Daerden na valt er weinig te lachen, terwijl ik 2010 zelf best een leuk jaar vond. Mijn heerlijke fietstocht over Brooklyn Bridge naar Red Hook, Brooklyn wordt kennelijk niet doorslaggevend gevonden, net zo min als mijn succesvolle beklimming van de Kitzbüheler Horn. De geborneerheid van de pers is soms wraakroepend.

Nu dan, ter compensatie. De BBC maakte een prikkelend en opbeurend filmpje waarin de Zweedse hoogleraar Hans Rosling op grond van statistische gegevens aantoont dat het al bij al de goede kant opgaat met de wereld. De verschillen tussen de armste en rijkste landen blijven hemeltergend, maar de armste landen gaan er onmiskenbaar op vooruit. Zo omstreeks het begin van de 22ste eeuw kunnen ook de Afrikanen de speculaaspasta vingerdik op het brood smeren.

Inmiddels moeten we natuurlijk wel proberen de voeten droog te houden.

1 opmerking:

Sven zei

Ik vrees dat ik toch minder optimistisch ben hoor : er lijkt een einde te gaan komen aan de mogelijkheden van groei, en bij een gelijk totaal betekent groei van de ene verlies voor de ander...
Maar ik heb hier niet voor gestudeerd, dus echt wetenschappelijk kan je mijn commentaar misschien niet noemen...