zondag 31 oktober 2010

Teambuilding

Het ene moment zit je klinisch dood naar het geneuzel van je collega te luisteren, het volgende hos je hand in hand met diezelfde collega door een herfstig bos, op zoek naar het geheim van de boskabouters, dat steevast iets met paddenstoelen te maken blijkt te hebben. Het fenomeen staat bekend als “teambuilding” en toont als geen ander de merkwaardige rekbaarheid van de menselijke geest.

Ook wij hebben aan teambuilding gedaan afgelopen vrijdag. Omdat het bedrijf waarvoor ik werk voornamelijk wordt bevolkt door computerverslaafden, was het bos bij voorbaat uitgesloten als locatie. Je mag er niet aan denken dat je zonder Twitter zou vallen.

Ongesubsidieerd volksvermaak

Geheel getrouw aan ons credo dat echte ontspanning niets met de realiteit te maken mag hebben en vooral ook geen overmatige hersenactiviteit mag inhouden, togen we naar de Kinect Loft in Vorst om er spelletjes met de Xbox te spelen. De Xbox is een spelconsole die je normaliter met een joystick bedient maar die je hier aanstuurt met lichaamsbewegingen.

Dat leidt tot een merkwaardig schouwspel waarin spelers zich in de raarste bochten wringen, hun artritische knoken zwaar op de proef stellend, om een virtuele raft recht te houden of een straatboef knock-out te slaan.

Kinect Xbox is het soort ongesubsidieerde volksvermaak waar Joke Schauvliege wellicht geestdriftig over zou worden. Slimmer word je er niet van, maar voor een keertje is het leuk. En vooral: het levert foto's op die zeer bruikbaar zijn op het volgende personeelsfeestje.

4 opmerkingen:

Lies zei

Lijkt mij inderdaad wel leuk om eens een keertje te doen met de collega's.
Ik had er nog nooit van gehoord en heb dus weer iets bijgeleerd, waarvoor dank.

Sven zei

De ironie doet me vermoeden dat je er echt enorm van genoten hebt... ;-)

elke zei

'Je mag er niet aan denken dat je zonder twitter zou vallen.'

Hou me tegen als ik met twitter wil beginnen aub. En liefst ook als ik hand in hand met een collega door een herfstig bos moet gaan lopen. Eikes.

Sven zei

Er zijn wel enkele collega's waarmee ik nog wel hand in hand door een bos wil lopen hoor (maar wel liefst zonder de rest van de collega's erbij dan... *grijns*)

En twitteren is leuker dan je denkt... Maar dat geloof je vast niet ;)