vrijdag 20 mei 2011

Zappen verboden

Zoals ieder jaar was het een beproeving om de belastingbrief volledig en correct in te vullen.

Er komt rekenwerk bij kijken dat grote gevolgen kan hebben. Maar de bijgeleverde informatie blinkt niet altijd uit in begrijpelijkheid. Het leesplezier is beperkt te noemen. Maar zappen mag niet.
De overheid verwacht van de burger niet slechts een wiskundeknobbel maar ook een ijzeren, bijna bovenmenselijke discipline.

7 opmerkingen:

Storm zei

Het zijn moedige mensen die hun belastingsbrief nog zelf invullen. Ik geef toe dat lastige klusje reeds lang uit handen gegeven te hebben!

django zei

Het is ronduit belachelijk dat je dit allemaal zelf moet berekenen. De overheid heeft toch al die gegevens ook?

elke zei

Beste Django, gelieve uw lettertype aan te passen, ik kan het amper lezen. Met dank.

Mijn belastingsbrief is een klus die ik altijd uitstel en mij dan achteraf altijd van afvraag waarom ik dat nu weer uitgesteld heb.

Die paragraaf, die heb je er toch niet ├ęcht in gevonden, mag ik hopen.

elke zei

Met Tax-on-web zijn alle 'bekende' zaken toch al ingevuld? Zo moeilijk is de rest niet. Tenzij je, zoals ik twee jaar terug, vergeet je lening in te vullen. Mijn hart stond even stil toen ik las wat ik 'maar' terugkreeg. (gelukkig wel opgelost achteraf door een zeer vriendelijke mevrouw. Ze bestaan, ja)

django zei

Ik vond het op de website van de fiscus. Daar kwam ik terecht omdat ik niet wijs raakte uit het gedeelte hypothecaire lening, dat helaas niet is vooringevuld in Tax on Web.

elke zei

op de website van de fiscus? LOL
Er werkt daar iemand met gevoel voor galgenhumor.

De lening is idd niet ingevuld, maar verandert dat systeem niet nu en dan? Dat kijk ik in alle geval elk jaar hoe dan ook na.

Sven zei

Zo paternalistisch dat het onmiddellijk beelden van Vadertje Staat oproept :)